Moț – Turta

     Conform obiceiurilor, pana ce copilul nu implineste un an de zile nu se i taie deloc din parul. Dupa implinirea varstei de 1 an, dar nu mai tarziu de 3 ani, copiilor li se taie motul, li se rupe o turta deasupra capului si le este oferita o tava plina cu obiecte pentru a alege 3 dintre ele.

     Taierea motului la un an este un obicei care prezice (sau cel putin asa se spune) viitorul copilului. Biserica Ortotoxa Romana respinge aceasta traditie tocmai din cauza acestor interpretari legate de predestinare, preziceri si ritualuri facute pentru aflarea sau influentarea viitorului.

     Mai multe detalii despre acest obicei puteti sa regasiti aici. Eu am sa ma rezum la detaliile fotografice ale momentului, si anume cadre obligatorii cu:

– taierea motului;
– ruperea si impartirea turtei;
– fixarea cu ceara a suvitei de par;
– alegerea celor 3 obiecte de pe tava.

     Acestea sunt imaginile standard pe care orice fotograf profesionist trebuie sa le surprinda si sa vi le ofere la un astfel de eveniment. Dar oare asta sa fie tot? Eu zic ca nu! Asa cum puteti vedea mai jos, pun accent pe naturalete, emotii si relatiile dintre cei fotografiati. 

     Va sfatuiesc sa alegeti un fotograf care a mai lucrat cu copii si caruia ii plac copiii.

     Va recomand un eveniment in doar 30 de cadre.  Iar daca doriti sa le vedeti si pe restul, va invit la o cafea.

     Regasiti mai jos, imagini de la turta si aniversarea primului anisor al Alessiei, dar si testimonialele parintilor.

    Va place stilul meu fotografic? Nu ezitati sa ma contactati.